ΣΕ ΚΟΙΝΗ ΠΟΡΕΙΑ

Τα νέα μας

*Άρθρα για την εφηβεία

 

Ένα νέο εγχείρημα υλοποιείται για πρώτη φορά μέσα από την ιστοσελίδα του σχολείου μας. Στον χώρο που μας παραχωρείται θα μπορούμε πλέον να μοιραζόμαστε  και να επικοινωνούμε άρθρα ειδικών που αφορούν την ψυχική και συναισθηματική υγεία των παιδιών μας, στόχος των οποίων θα είναι να προταθούν και να ανευρεθούν τρόποι προσέγγισης και αντιμετώπισης ζητημάτων που ανακύπτουν σε σχέση με την περίοδο της εφηβείας.

 

Η εφηβεία αποτελεί ένα μεταβατικό στάδιο της ζωής του παιδιού που χαρακτηρίζεται από αναστατώσεις και σημαντικές αλλαγές βιολογικής, συναισθηματικής και ψυχολογικής φύσεως. Επίπονες, πολλές φορές, εσωτερικές διεργασίες κατακλύζουν την καθημερινότητα των μικρών μας εφήβων. Μέσα σε όλα αυτά διακρίνεται η αγωνιώδης και έντονη προσπάθεια τους να ανακαλύψουν τρόπους ώστε να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα. Η κατάσταση αυτή αναμφισβήτητα επιτείνεται από τη σύγχρονη κοινωνία και τις συνθήκες που επικρατούν σε αυτήν, τις συνεχείς, δηλαδή, και ραγδαίες μεταβολές, την ανασφάλεια και την κρίση αρχών και αξιών.

Κάπου εδώ υπεισέρχεται ο παράγοντας γονέας και ο παράγοντας σχολείο. Πώς μπορεί η αγαστή συνεργασία αυτών των δυο συνισταμένων να αποβεί βοηθητική ώστε ο έφηβος να επιτύχει να διαχειριστεί όλες αυτές τις πρωτόγνωρες μεταβολές σε σχέση με τον εαυτό του,  αλλά και τον κόσμο γύρω του, και παράλληλα ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις και τα νέα δεδομένα της σχολικής ζωής και της εκπαιδευτικής διαδικασίας;

Κοινός μας άξονας είναι η αγάπη, το ενδιαφέρον και το καλό των παιδιών. Για να είναι δυνατόν, επομένως, να ευοδωθεί ο τελικός σκοπός και να είναι αποτελεσματικότερη η εκπαιδευτική διαδικασία θεωρείται απαραίτητη η ανάπτυξη και η δημιουργία κλίματος εμπιστοσύνης μεταξύ γονέων και εκπαιδευτικών. Ως εκ τούτου, η  ενημέρωση πάνω σε θέματα που άπτονται της ψυχολογίας των παιδιών μας και αποσκοπούν στην ευαισθητοποίηση όλων των εμπλεκόμενων μερών ας αποτελέσει την αρχή αυτής της δράσεως και ένα ουσιαστικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση.

Γονείς – Μαθητές – Καθηγητές σε «ΚΟΙΝΗ ΠΟΡΕΙΑ»…

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οφέλη Συνεργασίας Σχολείου και Οικογένειας

Σε έξαρση λόγω κρίσης η κακοποίηση παιδιών στην Ελλάδα